Αποτελεσματική ηγεσία: 9 τρόποι για να υποστηρίξετε την ομάδα σας

7
Αποτελεσματική ηγεσία: 9 τρόποι για να υποστηρίξετε την ομάδα σας

Πίσω από κάθε μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται μια μεγάλη ομάδα ηγετών, που προσπαθούν κάθε εργάσιμη μέρα να παρακινήσουν, να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν τους ταλαντούχους υπαλλήλους τους.

Εάν η επιχείρησή σας δεν διαθέτει ισχυρούς ηγέτες, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι η εταιρεία σας θα αντιμετωπίσει κακές ατομικές επιδόσεις, χαμηλό ηθικό, κακή φήμη σε ολόκληρο τον κλάδο και υψηλή εναλλαγή εργαζομένων.

Για να βοηθήσετε την επωνυμία σας να ανθίζει κάθε χρόνο, πρέπει να στοχεύετε να παρακινήσετε την ομάδα σας και να τη βοηθήσετε να αναπτύξει τόσο πάθος όσο και αφοσίωση στην επωνυμία.

Εάν θέλετε να γίνετε πιο αποτελεσματικός ηγέτης, διαβάστε τους εννέα τρόπους με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε την ομάδα σας παρακάτω.

1. Κάντε τακτικό check-in στην ομάδα σας

Μην κάνετε το λάθος να συναντηθείτε μόνο με ένα τμήμα όταν παλεύουν με μια κρίση. Εάν αφήσετε μια ομάδα να αναλάβει ένα έργο για έναν ή δύο μήνες και να το αναθεωρήσετε στο τέλος, τα αρνητικά σας σχόλια ή η έλλειψη φροντίδας μπορεί να στραγγίξουν το ηθικό.

Αν και δεν πρέπει να επιχειρήσετε μικροδιαχείριση, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά με τους υπαλλήλους σας για να εντοπίσετε εάν έχουν προβλήματα, να ελέγξετε την ποιότητα ενός έργου και να προσφέρετε οποιαδήποτε υποστήριξη ή καθοδήγηση μπορεί να χρειαστούν για να τηρήσουν μια προθεσμία ή να ικανοποιήσουν πελάτης. Για να ρυθμίσετε τα πάντα να πετύχουν, βρείτε στο Ακαδημία Ανάπτυξης τις γνώσεις και την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να βελτιώνετε τις ικανότητες και τις δεξιότητές σας για τη δημιουργία μιας σταθερής ομαδικής ροής εργασίας βασισμένης στην επικοινωνία.

2. Επικοινωνήστε τη λογοδοσία

Η αποτυχία ανάθεσης και επικοινωνίας ευθυνών σε μια ομάδα μπορεί να οδηγήσει τόσο σε σύγχυση όσο και σε σύγκρουση. Για να βεβαιωθείτε ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα, πρέπει να κοινοποιήσετε σε ένα μέλος της ομάδας τις εργασίες για τις οποίες είναι υπόλογος και πρέπει επίσης να ενημερώσετε την υπόλοιπη ομάδα για τις ευθύνες ενός μέλους του προσωπικού. Παρέχοντας διευκρινίσεις σχετικά με τους ρόλους των ανθρώπων, μπορείτε να ενδυναμώσετε διαφορετικούς υπαλλήλους ενώ υποστηρίζετε μια θετική εταιρική κουλτούρα.

Μια κρίσιμη πτυχή της επικοινωνίας των εργαζομένων είναι η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελός σας. Υιοθετώντας ένα πλατφόρμα δέσμευσης εργαζομένων μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διαδικασία επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τους υπαλλήλους σας. Εξοικονομήστε χρόνο με την ανάλυση δεδομένων — ζητώντας συγκεντρωτικά σχόλια σχετικά με τους στόχους, την εργασία και τους ρόλους. Με μια πλατφόρμα αφοσίωσης εργαζομένων, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα σχόλιά σας και τις σχετικές έρευνες. Προσδιορίστε και απεικονίστε την πραγματική εμπειρία των εργαζομένων σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, αναλαμβάνετε ενέργειες πιο γρήγορα και προγραμματίζετε πιο αποτελεσματικά.

3. Αναπτύξτε τις δεξιότητες των εργαζομένων σας

Είναι σημαντικό να υποστηρίζετε τις γνώσεις και την εμπειρία των μελών του προσωπικού σας παρέχοντάς τους διάφορες ευκαιρίες μάθησης. Εάν αποτύχετε να προσφέρετε μαθήματα για να τους βοηθήσετε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, ενδέχεται να μην έχουν εμπιστοσύνη στον ρόλο τους και μπορεί να μην αξιοποιήσουν ποτέ πλήρως τις δυνατότητές τους στο χώρο εργασίας.

Για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, να τονώσετε το ηθικό και να εξασφαλίσετε την πίστη του προσωπικού, πρέπει να αναζητήσετε ευκαιρίες για να αυξήσετε το σύνολο των δεξιοτήτων τους. Για παράδειγμα, εάν ένα μέλος του προσωπικού έχει πτυχίο στα μαθηματικά, την επιστήμη των υπολογιστών, την επιστήμη δεδομένων ή τη μηχανική, τόσο ο υπάλληλος όσο και η επιχείρηση θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτά αποκτώντας πτυχίο διαδικτυακής ανάλυσης. Ως αποτέλεσμα, θα είναι σε θέση να αξιολογούν αποτελεσματικά και να αξιολογούν δεδομένα για να κάνουν επιχειρηματικές προβλέψεις και προβλέψεις και να προσδιορίζουν τις κατάλληλες λύσεις.

4. Εμπνεύστε την ομάδα σας

Οι επιτυχημένοι ηγέτες κατανοούν τη σημασία της ενδυνάμωσης της ομάδας τους στο χώρο εργασίας. Για να υποστηρίξετε τις φιλοδοξίες των εργαζομένων σας και να αναπτύξετε τις φιλοδοξίες του οργανισμού σας Ομαδική ευθυγράμμιση, πρέπει να στοχεύετε να τους εμπνέετε κάθε εργάσιμη μέρα.

Για παράδειγμα, θα πρέπει:

 • Ενθαρρύνετέ τα να αναλάβουν την ευθύνη μιας αποστολής
 • Δημιουργήστε ένα φόρουμ στο προσωπικό για να εκφράσει τις ιδέες και τις απόψεις του
 • Προσφέρετε ίσες ευκαιρίες σε ένα πρόγραμμα προώθησης, έργο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα καθοδήγησης

Παρέχοντας στους υπαλλήλους σας φωνή στην επιχείρηση, παρέχοντας δίκαιες ευκαιρίες εργασίας και ενθαρρύνοντας την υπευθυνότητα, θα ανταμειφθείτε με μεγαλύτερο ηθικό, υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

5. Χτίστε σχέσεις

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης που θέλει να υποστηρίξει εσωτερικές συνεργασίες, να βελτιώσει την ικανοποίηση των εργαζομένων και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ του προσωπικού σε όλη την επιχείρηση. Καλό είναι να διεξάγετε δραστηριότητες όπως π.χ ομαδική εκδήλωση Ανόβερο για την επίτευξη αυτών των σκοπών.

Η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με τους συναδέλφους μπορεί να κάνει τους υπαλλήλους σας να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι κάθε εργάσιμη μέρα και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ομαδική εργασία και θετικό εργασιακό περιβάλλον. Λοιπόν, οικοδεσπότης δραστηριότητες δημιουργίας ομάδας, οργανώστε διασκεδαστικές συναντήσεις έξω από το γραφείο και ενθαρρύνετε την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων.

6. Προπονήστε το προσωπικό σας

Εάν ένας υπάλληλος παλεύει με μια εργασία ή αδυναμία απόδοσης, θα πρέπει να οργανώσετε μια ατομική συνεδρία μαζί του για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Μια περιστασιακή συζήτηση όχι μόνο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πώς παλεύουν, αλλά θα μπορούσατε να μετατρέψετε την αδυναμία τους σε δύναμη με το σωστό επίπεδο προπόνησης.

Καθίστε και ρωτήστε τους πώς και γιατί δυσκολεύονται με ένα έργο ή μια πτυχή της δουλειάς τους, ώστε να προσδιορίσετε τα βήματα που πρέπει να κάνουν για να το ολοκληρώσουν με ευκολία. Θα μπορούσε να μετατρέψει την κακή σας απόδοση σε ισχυρό επιχειρηματικό πλεονέκτημα.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές κατά την καθοδήγηση του προσωπικού σας:

 • Ψηφιακή προπόνηση και εκπαίδευση: Θα βοηθούσε να εισαχθεί η ψηφιακή έκδοση της δομημένης καθοδήγησης και της εκπαίδευσης στην εργασία, όταν δεν είναι δυνατή η καθοδήγηση πρόσωπο με πρόσωπο. Καθώς οι ρυθμίσεις εργασίας στο σπίτι γίνονται πιο συνηθισμένες, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο.
 • Ορίστε μια κανονική συνεδρία προπόνησης: Όταν οι υπάλληλοι προβλέπουν μια συνεδρία καθοδήγησης, έχουν περισσότερο κίνητρο και πρόθυμοι να ολοκληρώσουν εργασίες και να ανταποκριθούν ή και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας.
 • Πάρτε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους υπαλλήλους σας: Προπόνηση είναι επίσης η τέλεια στιγμή για να ρωτήσετε πώς είναι τα μέλη του προσωπικού σας στη ζωή τους. Μια μικρή κουβέντα δεν θα βλάψει πριν συζητήσετε την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων. Θα έκανε επίσης τους υπαλλήλους σας να αισθάνονται ότι νοιάζεστε για αυτούς.

7. Αναγνωρίστε τα επιτεύγματα

Πολλοί ιδιοκτήτες και διευθυντές επιχειρήσεων είναι ένοχοι ότι παρέχουν σχόλια μόνο όταν έχουν κάτι να επικρίνουν. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να μειώσει το κίνητρο και το πάθος των εργαζομένων για τη μάρκα. Εκτός από την προσφορά εποικοδομητική κριτική, πρέπει επίσης να παρέχετε θετικά σχόλια στο εργατικό προσωπικό σας όταν παρουσιαστεί μια ευκαιρία.

Η αναγνώριση των επιτευγμάτων τους όχι μόνο θα κάνει έναν εργαζόμενο να αισθάνεται πιο ευτυχισμένος στην επιχείρηση, αλλά θα μπορούσε να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη του στο ρόλο του. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο πιθανό να πιέσουν περισσότερο τον εαυτό τους για να ξεχωρίσουν στο τμήμα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γιορτάσετε τα επιτεύγματα των εργαζομένων σας, όπως θα μπορούσατε:

 • Πείτε ευχαριστώ αυτοπροσώπως
 • Επισημάνετε την επιτυχία τους σε ένα εταιρικό ενημερωτικό δελτίο
 • Δώστε τους ένα δώρο
 • Παρέχετε ένα μπόνους μετρητών

8. Διαχειριστείτε γρήγορα τη σύγκρουση

Δυστυχώς, μπορεί να προκύψουν σύγκρουση από καιρό σε καιρό στον χώρο εργασίας. Εάν προσπαθήσετε να αγνοήσετε ένα πρόβλημα, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι τα εσωτερικά επιχειρήματα θα επηρεάσουν την παραγωγικότητα, θα επηρεάσουν την επικοινωνία και θα δημιουργήσουν αρνητική ατμόσφαιρα για πολλά μέλη του προσωπικού.

Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί ένα θέμα το συντομότερο δυνατό, το οποίο μπορεί να αποτρέψει την έκρηξη του εκτός ελέγχου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε τους υπαλλήλους σας να προχωρήσουν από μια διαφωνία, ώστε να μπορούν να εστιάσουν το 100% της προσοχής τους στη δουλειά τους.

9. Με το παράδειγμα

Εάν θέλετε να παρακινήσετε το προσωπικό σας να εργαστεί σκληρότερα και να πετύχει τους στόχους του, πρέπει να δίνετε το παράδειγμα. Εάν εμφανιστείτε αργά στη δουλειά, πείτε ψέματα στους πελάτες ή δέχεστε προσωπικά τηλεφωνήματα στο γραφείο σας, θα πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Κατά συνέπεια, θα είναι λιγότερο πιθανό να ικανοποιήσουν τους πελάτες, να επιτύχουν τους εσωτερικούς τους στόχους ή να ανέβουν στην εταιρική σκάλα.

Δείτε αυτά τα δείγματα σεναρίων για να δώσετε το παράδειγμα στους υπαλλήλους σας:

 • Ακολουθώντας τους κανόνες της εταιρείας, τα πρωτόκολλα υγείας ή τις οδηγίες ασφάλειας
 • Βρείτε τρόπους επίλυσης προβλημάτων αντί να παραπονιέστε
 • Δείχνοντας γνήσιο ενδιαφέρον στους υπαλλήλους σας
 • Ολοκλήρωση όλων των εργασιών και τήρηση προθεσμιών

Έτσι, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ομάδα με κίνητρα, εργατικά επαγγελματίες, πρέπει να ενσωματώνετε τη δέσμευση, την ειλικρίνεια και τον επαγγελματισμό κάθε μέρα, κάτι που θα κάνει τους άλλους να θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά σας.

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση