Η διαφορά αμοιβών μεταξύ των φύλων επεκτείνεται στις συντάξεις, αποκαλύπτει έρευνα

3
Η διαφορά αμοιβών μεταξύ των φύλων επεκτείνεται στις συντάξεις, αποκαλύπτει έρευνα
Η ανισότητα των φύλων

Πολλά έχουν γίνει σχετικά με τη διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των φύλων, με τις προσπάθειες να ευθυγραμμιστούν τα εισοδήματα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ενώ όσοι εργάζονται τώρα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, πολλές γυναίκες που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση μπορεί να υποφέρουν όταν πρόκειται για τη σύνταξή τους λόγω αθέμιτων συστημάτων του παρελθόντος.

Εδώ θα σκάψουμε τους αριθμούς πίσω από τον ανησυχητικό τίτλο και θα διερευνήσουμε πώς συνέβη.

Το χάσμα αμοιβών μεταξύ των φύλων στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων μετρά τις διαφορές μεταξύ των εισοδημάτων ανδρών και γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λαμβάνει υπόψη όλες τις θέσεις εργασίας και δεν συγκρίνει συγκεκριμένα εκείνες που βρίσκονται σε θέσεις «όμοιες με παρόμοιες» για τα συνολικά μεγέθη της.

Αυτό σημαίνει ότι η μελέτη δεν υπογραμμίζει απλώς τις διαφορές στους μισθούς παρόμοιων θέσεων εργασίας, αλλά βοηθά επίσης να χτιστεί μια κατανόηση του πώς και γιατί διαφορετικές ομάδες κινούνται στις σταδιοδρομίες που κάνουν σε πολλαπλούς βαθμούς αμοιβής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, το μισθολογικό χάσμα σε όλα τα επίπεδα απασχόλησης το 2020 ήταν λίγο πάνω από 15%. Κατά τη σύγκριση των ατόμων με πλήρη απασχόληση, το χάσμα μειώνεται στο 7,4% – το χαμηλότερο ποσοστό από τη συλλογή των δεδομένων για πρώτη φορά το 1997.

Πώς φαίνεται στις συντάξεις

Ωστόσο, έρευνα από συμβούλους έκδοσης μετοχών, Key αποκάλυψε ότι η διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των φύλων είναι πολύ πιο έντονη μεταξύ εκείνων που πλησιάζουν ή πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης.

  • Οι γυναίκες που συνταξιοδοτούνται το 2021 αναμένουν 25% χαμηλότερο μέσο συνταξιοδοτικό εισόδημα από τους άνδρες, περίπου ίσο με 4.600 £ ετησίως.
  • Το 20% των γυναικών που συνταξιοδοτούνται δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το εισόδημά τους, σε σύγκριση με μόλις 9% των ανδρών.
  • Το αναμενόμενο ετήσιο εισόδημα για τους άνδρες είναι περίπου £23.646 σε σύγκριση με £18.991 για τις γυναίκες. Σε μια περίοδο 20 ετών, αυτό ισοδυναμεί με διαφορά 93.000 £.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό του συνταξιοδοτικού εισοδήματος των ανδρών προέρχεται από εταιρικά συνταξιοδοτικά προγράμματα (34%) έναντι 29% για τις γυναίκες, που είναι πιο πιθανό να βασίζονται στην κρατική σύνταξη.
  • Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εξετάσουν το ξεκλείδωμα κεφαλαίων μέσω της περιουσίας τους (15% έναντι 10%).

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Φαίνεται ότι οι απαρχαιωμένες απόψεις για τη γυναικεία καριέρα βρίσκονται σχεδόν σίγουρα πίσω από αυτά τα στοιχεία.

Ενώ τα κορίτσια ενθαρρύνονται τώρα να αναζητήσουν σταδιοδρομία που επιθυμούν, ενώ οι πολιτικές μητρότητας προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών όταν γεννούν, πολλές γυναίκες προηγούμενων γενεών αναμενόταν να είναι νοικοκυρές και κηδεμόνες.

Ο Will Hale, Διευθύνων Σύμβουλος της Key δήλωσε: «Με τις γυναίκες που συνήθως κερδίζουν λιγότερα κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, είναι πιο πιθανό να εργάζονται με μερική απασχόληση ή να πρέπει να ταχυδακτυλουργήσουν τις ευθύνες της σταδιοδρομίας και φροντίδας τους, το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων γίνεται γρήγορα το χάσμα της σύνταξης μεταξύ των φύλων κατά τη συνταξιοδότηση. . Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το 2021, οι γυναίκες εξακολουθούν να περιμένουν 25% λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους και σχεδόν το ένα τρίτο αναμένει ότι το εισόδημά τους θα πέσει κάτω από το ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος του Ιδρύματος Joseph Rowntree (JRF).

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση