Κορυφαίες τάσεις διαχείρισης έργων το 2021: Το μέλλον μπροστά

5
Κορυφαίες τάσεις διαχείρισης έργων το 2021: Το μέλλον μπροστά
Διαχείριση έργου

Του Ram Tavva

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα, με ασύλληπτες αλλαγές στην τεχνολογία που άλλαξαν τον τρόπο που εργαζόμασταν. Λοιπόν, υπάρχει μια παρόμοια τάση και με τη διαχείριση έργων! Αν κοιτάξετε πίσω μερικά χρόνια πίσω, δεν υπήρχαν τόσα πολλά εργαλεία για τη διαχείριση έργων, οι ομάδες ήταν μικρότερες και τα έργα ήταν απλά με απλά παραδοτέα. Όλα ήταν ωραία και εύκολα.

Περικοπή στο 2021. Οι ομάδες δεν είναι πλέον μικρότερες και τα έργα είναι πολύ περίπλοκα.

Έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στο τοπίο διαχείρισης έργων, όπως οι εξελισσόμενες τεχνολογίες, τα εργαλεία και οι πιο πρόσφατες μεθοδολογίες. Και, η αλλαγή δεν φαίνεται να επιβραδύνεται.

Αυτό το ιστολόγιο θα αφορά όλες τις πιθανές αλλαγές και τάσεις που προκαλούν καταιγίδα στο τοπίο της διαχείρισης του έργου.

Τάσεις διαχείρισης έργων το 2021

1. The Arrival Of Artificial Intelligence & Automation

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ai έχει καταιγίσει τον κόσμο. Ακριβώς όπως η μεταποίηση, η υγειονομική περίθαλψη, η χρηματοδότηση και άλλες βιομηχανίες, η τεχνητή νοημοσύνη έχει διεισδύσει και στον τομέα της διαχείρισης έργων. Οι εταιρείες και οι οργανισμοί διαχείρισης έργων έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση των έργων τους και την εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Αυτό έχει μειώσει την ανθρώπινη προσπάθεια μέσω της αυτοματοποίησης και έχει αποδειχθεί χρήσιμο για τη λήψη πληροφοριών απόδοσης και τη λήψη ορθών αποφάσεων με βάση τα δεδομένα.

Επιπλέον, οι διαχειριστές έργων χρησιμοποιούν επίσης τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματισμό για να ολοκληρώσουν πολύπλοκες εργασίες όπως ο προγραμματισμός και η οπτικοποίηση δεδομένων.

Οι οργανισμοί και οι διαχειριστές έργων που δεν έχουν ακόμη υιοθετήσει την τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση έργων αναμφίβολα θα υποφέρουν. Εάν θέλετε να κερδίσετε στον αγώνα της διαχείρισης έργων και στη συνέχεια να μάθετε πώς να αξιοποιείτε την τεχνητή νοημοσύνη.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη διαχείριση έργων παρέχει πολλά πλεονεκτήματα όπως η αυτοματοποίηση εργασιών, η ευκολότερη εκτέλεση του έργου και η σωστή εκτίμηση της διάρκειας, του κόστους και της προόδου ενός έργου.

2. Χρήση υβριδικών προσεγγίσεων διαχείρισης έργων

Κάθε έργο έχει διαφορετικά παραδοτέα που απαιτούν διαφορετικές μεθοδολογίες. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούν όλες οι ομάδες σε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία. Και αυτό δημιούργησε την έννοια της υβριδικής διαχείρισης έργων. Ο αριθμός των διαχειριστών έργων και των masters του Scrum που συνδυάζουν δύο ή περισσότερες δύο μεθοδολογίες αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Η εφαρμογή αυτού του υβριδικού μοντέλου φέρνει όλα τα έργα, τους ανθρώπους, τις εργασίες και τις επικοινωνίες σας σε ένα μέρος και σας βοηθά να κάνετε τις σωστές επιχειρηματικές επιλογές.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι συνδυάζετε μια παραδοσιακή προσέγγιση με τη μεθοδολογία Agile. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μέλη της ομάδας με διαφορετικές απόψεις και στυλ εργασίας θα συνεργάζονταν με τον δικό τους τρόπο, αυξάνοντας έτσι τη σταθερότητα, τη δέσμευση και την αποτελεσματικότητα. Επίσης, εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές πώς να σπάσετε την πιστοποίηση PMP εάν ακόμα δεν έχετε λάβει την πιστοποίηση PMP.

3. Αύξηση της χρήσης εργαλείων και λογισμικού διαχείρισης έργου

Όλα έχουν ψηφιοποιηθεί. Ακόμη και στη διαχείριση έργων, τα εργαλεία και το λογισμικό έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της διαχείρισης έργων. Σύμφωνα με μια μελέτη, το 77% των εξαιρετικά επιτυχημένων έργων χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και λογισμικό για τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και τον έλεγχο της διαδικασίας του έργου. Λοιπόν, τα εργαλεία και οι λύσεις διαχείρισης έργων έχουν αποδειχθεί ότι αλλάζουν το παιχνίδι.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους η χρήση εργαλείων αλλάζει το τοπίο διαχείρισης έργου.

Προγραμματισμός Έργου: Χρήση δεδομένων από προηγούμενα (επιτυχή και αποτυχημένα) έργα για καλύτερο σχεδιασμό

προγραμματισμός και παρακολούθηση χρόνου: Παρακολούθηση του χρόνου που αφιερώνεται σε εργασίες, διαχείριση εκδηλώσεων και συσκέψεων.

Επικοινωνία και συνεργασία: Σας επιτρέπει να μοιράζεστε κρίσιμες πληροφορίες με ενδιαφερόμενους φορείς, ομάδες και πελάτες με ένα μόνο κλικ.

Προϋπολογισμοί και προθεσμίες: Σας βοηθά να παρακολουθείτε τον προϋπολογισμό σας και να παραδίδετε έργα εγκαίρως εντός του προϋπολογισμού που έχει διατεθεί.

Τα εργαλεία διαχείρισης έργων βοηθούν πραγματικά στον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την παράδοση έργων εγκαίρως και δίνουν σε όλους μια πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας απευθείας από έναν πίνακα ελέγχου.

4. Εξάρτηση από την ανάλυση δεδομένων και τους αριθμούς

Όπως είπα νωρίτερα, ο κόσμος αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, και ως διαχειριστής έργου, δεν έχετε την πολυτέλεια να αποτύχετε. Ένα αποτυχημένο έργο μπορεί να έχει τόνους αρνητικών επιπτώσεων στην εταιρεία (κρατώντας στην άκρη τα οικονομικά στοιχεία). Για να αυξηθεί η πιθανότητα επιτυχίας ενός έργου, οι διαχειριστές έργου εστιάζουν τώρα έντονα στην ανάλυση δεδομένων και στους αριθμούς. Αξιοποιούν τις γνώσεις δεδομένων για να λάβουν ενημερωμένες και βασισμένες σε δεδομένα αποφάσεις.

Υπάρχει ένα διάσημο ρητό, «Ό,τι μετριέται, διαχειρίζεται». Είτε πρόκειται για σχεδιασμό έργου, εκτίμηση κινδύνου ή διαχείριση ποιότητας, η χρήση ανάλυσης μεγάλων δεδομένων δίνει μια σταθερή βάση. Τα δεδομένα βοηθούν επίσης να μάθετε πώς να σχηματίζετε και να τοποθετείτε ομάδες με βάση τις δυνατότητες και τα δυνατά σημεία των μελών της ομάδας.

Εάν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο, τα αναλυτικά στοιχεία δεδομένων έχουν τη δύναμη να παράγουν μεγάλη επιχειρηματική αξία. Υπάρχουν στην αγορά ειδικά εργαλεία ανάλυσης διαχείρισης έργων που προσφέρουν στρατηγικές παραμέτρους για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την πλήρη εικόνα όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το έργο.

5. Απαίτηση για Soft Skills

Οι μαλακές δεξιότητες ήταν πάντα απαραίτητες για τον τομέα διαχείρισης έργων, αλλά το 2021 η ζήτηση για αυτές αυξάνεται όσο ποτέ άλλοτε.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, αυτές είναι οι επτά πιο κρίσιμες soft skills για τους διαχειριστές έργων:

  • Επικοινωνία
  • Τη διαχείριση των συγκρούσεων
  • Λήψη αποφάσης
  • Ηγεσία
  • Κίνητρο
  • Οργάνωση
  • Οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Η κατανόηση των εργαλείων και των διαδικασιών είναι σημαντική, αλλά η κατανόηση της ομάδας σας και η καλή σχέση μαζί τους είναι ακόμη πιο σημαντική για την επιτυχία του έργου σας. Εξάλλου, οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά. Και αν έχετε τις δεξιότητες που αναφέραμε παραπάνω, τότε θα είναι εύκολο για εσάς να διαχειριστείτε τους ανθρώπους σας.

Επίσης, στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι διαχειριστές έργων μπορεί να απαιτούν να συναλλάσσονται με διευθυντές διαφορετικών οργανωτικών λειτουργιών, ο καθένας με τις δικές του απόψεις, προσδοκίες και στυλ επικοινωνίας.

Το μέλλον μπροστά

Αν και έχουμε δει πολλές αλλαγές στο τοπίο διαχείρισης έργων, οι πραγματικές αλλαγές δεν έχουν ακόμη έρθει. Το μέλλον ανήκει σε millennials που είναι δημιουργικοί και βασίζονται στην τεχνολογία για να κάνουν τα πράγματα.

Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα μέτρα κυβερνοασφάλειας, αυξημένη έμφαση στην εξ αποστάσεως εργασία και πολλά άλλα.

Οι επαγγελματίες που εργάζονται ήδη στη διαχείριση έργων, ή ακόμα και τα άτομα που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν αυτό το ταξίδι στο μέλλον, θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν, να προβλέπουν και να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου. Και κατά κανόνα, μην προσπαθείτε να πολεμήσετε την αλλαγή, αντίθετα προσαρμοστείτε σε αυτήν. Δημιουργήστε, επανασχεδιάστε, ενημερώστε και αναδιαρθρώστε τα συστήματα και τις διαδικασίες διαχείρισης του έργου σας, ώστε όχι μόνο να επιβιώσετε από την αλλαγή αλλά και να ευδοκιμήσετε όταν αυτές οι αλλαγές ανακινήσουν πλήρως τον τομέα.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Εμβολο Ραμ Τάββα είναι Ανώτερος Επιστήμονας Δεδομένων και Απόφοιτος του IIM-C (Indian Institute of Management – ​​Καλκούτα) με πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας Εξειδικευμένος στην Επιστήμη των Δεδομένων, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Πιστοποιημένο PMP Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ITIL Expert APMG, PEOPLECERT και EXIN Accredited Trainer για όλες τις ενότητες του ITIL till Expert Trained πάνω από 3000+ επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο Αυτή τη στιγμή συγγράφει ένα βιβλίο για το ITIL “ITIL MADE EASY”.

Έχει πραγματοποιήσει μυριάδες συμβουλευτικές εργασίες διαχείρισης έργων και ITIL Process σε διάφορους οργανισμούς. Πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση ωριμότητας, ανάλυση κενών και ορισμός διαδικασίας διαχείρισης έργου και εφαρμογή από άκρο σε άκρο των βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης έργου

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση