Ποιος είναι ο σκοπός του MVP και τα παραδείγματά του

9
Ποιος είναι ο σκοπός του MVP και τα παραδείγματά του
MVP: Κύριος Σκοπός και Παραδείγματα

Το MVP σημαίνει ελάχιστο βιώσιμο προϊόν. Ο όρος δημιουργήθηκε από τον Frank Robinson και στη συνέχεια έγινε δημοφιλής από τα έργα του Eric Ries. Είναι μια λύση για τη διαχείριση προϊόντων που λειτουργεί εξαιρετικά καλά στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης του προϊόντος.

Παρέχει αρκετά χαρακτηριστικά για να ελέγξετε εάν υπάρχει ανάγκη για το προϊόν, να επικυρώσετε την κλίμακα του ή να υπολογίσετε ποιες οδηγίες πρέπει να τροποποιήσετε την τοποθέτηση και τη λύση του προβλήματος που ταιριάζει για να δημιουργήσετε την πιο χρήσιμη έκδοση της λύσης σας. Το MVP σάς βοηθά να λαμβάνετε έγκαιρα δεδομένα για πελάτες χωρίς να διακινδυνεύετε μια περιουσία.

Οι σκοποί του MVP

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε την καινοτόμο ιδέα σας χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήματα.

Με ένα MVP, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε τον πολύτιμο χρόνο και τα χρήματά σας σε ένα προϊόν που δεν θα σας αποφέρει κέρδος. Σας δίνει τη βάση του προϊόντος, ώστε να κατανοήσετε τις επιθυμίες των πελατών και να αναλύσετε εάν είναι έτοιμοι να πληρώσουν για αυτό που φέρνετε στο τραπέζι.

Μερικές φορές ο τελικός στόχος του αρχικού προϊόντος σας αλλάζει όταν μαθαίνετε περισσότερα για τους πελάτες μέσω της αντίδρασής τους στο MVP σας. Αυτό συνέβη σε μια εφαρμογή που ονομάζεται Burbn. Ο δημιουργός του, ο Kevin Systrom προσπάθησε να δημιουργήσει μια εφαρμογή που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν check in σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και να δημοσιεύσουν φωτογραφίες από τις συναντήσεις τους. Σύντομα, ο Systrom συνειδητοποίησε ότι οι χρήστες ήθελαν απλώς να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους χωρίς να εστιάζουν στην τοποθεσία. Ο Systrom ανέλυσε αυτές τις πληροφορίες και συνεργάστηκε με τον Mike Krieger για να δημιουργήσει μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών που ονομάζεται Instagram.

Εάν οι χρήστες βλέπουν αξία στο MVP σας και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν γι’ αυτό — είναι μια κατάσταση win-win. Εάν βρίσκουν το MVP σας άσχετο, ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούν την ιδέα πίσω από το προϊόν. PurrwebΗ ομάδα προϊόντων της παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ανάπτυξης MVP με πλήρη διαφάνεια. Θα φροντίσουν ώστε το έργο σας MVP να μεταβεί από ένα ακατέργαστο σύνολο ιδεών σε ένα ολοκληρωμένο έργο σε τρεις μήνες.

Εξοικονομήστε τον προϋπολογισμό σας

Οι ειδικοί του MVP στην Purrweb πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να διαθέτετε τεράστιο προϋπολογισμό για να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο έργο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βάζουν στην εικόνα τους περιορισμούς χρόνου και προϋπολογισμού. Σας εγγυώνται ότι θα αναπτύξετε ένα προϊόν με αξία σε τρεις μήνες με προϋπολογισμό όχι περισσότερο από 40.000 $.

Βρείτε το κοινό-στόχο σας

Μια κοινή παρανόηση που έχουν οι άπειροι επιχειρηματίες είναι ότι ένα ευρύ κοινό ισοδυναμεί με επιτυχία. Αν και αυτό μπορεί να ισχύει για ήδη εγκατεστημένους οργανισμούς, ως αρχάριος, θα πρέπει να εστιάσετε στην εύρεση ενός συγκεκριμένου κοινού-στόχου.

Για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα, σκεφτείτε ένα άτομο που θα αγοράσει το προϊόν σας. Τι τους αρέσει, τι θέματα έχουν, τι πόνους θα τους απαλύνουν οι λύσεις σας; Τι θα κάνουν καλύτερα όταν έχουν το προϊόν σας;

Κατανόηση των αναγκών των πελατών

Δεν υπάρχουν καλύτεροι ειδικοί από τους απλούς χρήστες. Όσο πιο γρήγορα φτάσει ο MVP σας σε έναν πελάτη, τόσο καλύτερη κατανόηση των αναγκών του και του προϊόντος που θα έχετε. Οι πελάτες θα σας πουν για τις δυνατότητες που τους άρεσε και τις δυνατότητες που πρέπει να αλλάξετε στην επόμενη ενημέρωση.

Συλλέξτε τα σχόλια των χρηστών

Το feedback είναι βασιλιάς όταν πρόκειται για την ανάπτυξη MVP. Δίνοντας προσοχή στα σχόλια των πελατών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή που οι άνθρωποι θα ήθελαν να χρησιμοποιούν.

Για να μην χάσετε καμία σημαντική πληροφορία, σκεφτείτε πώς θα αλληλεπιδράσετε με το κοινό-στόχο. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι για τη συλλογή σχολίων από τους χρήστες:

  • συνεντεύξεις, δημοσκοπήσεις και έρευνες χρηστών·
  • σχόλια χρηστών εντός εφαρμογής.
  • φόρουμ χρηστών?
  • συνεντεύξεις σε βάθος.

Παραδείγματα MVP

Ας δούμε μερικά από τα παραδείγματα MVP που αποδείχθηκαν μεγάλη επιτυχία.

Ονομα εταιρείας Εφαρμογή Buffer Dropbox Ζάππος
Ιδρύθηκε το Νοέμβριος 2010 Ιούνιος 2007 Ιούλιος 1999
Ιδρυτές Leo Widrich και Joel Gascoigne Drew Houston και Arash Ferdowsi Νικ Σουίνμουρν
Βιομηχανία διαχείριση λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης ηλεκτρονική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας λιανεμποριο
Ετήσια έσοδα 16 εκατομμύρια δολάρια 1,91 δισεκατομμύρια δολάρια 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Ρυθμιστής

Το Buffer είναι μια εφαρμογή διαχείρισης που σας επιτρέπει να προγραμματίζετε τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πρώτο MVP του Buffer ήταν απλώς μια απλή σελίδα προορισμού. Εξήγησε τι ήταν το Buffer και πώς θα λειτουργούσε, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εγγραφούν με ένα κουμπί για να κάνουν κλικ.

Όταν το έκαναν, η σελίδα έδειξε ένα μήνυμα που εξηγούσε ότι η εφαρμογή δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Αντί να αφήσει ξεκρέμαστους πιθανούς πελάτες, ο Joel Gascoigne, ιδρυτής της startup, χρησιμοποίησε τις διευθύνσεις email από την εγγραφή για να ξεκινήσει συνομιλίες με τους χρήστες. Όταν οι χρήστες μοιράστηκαν τα email τους, η ιδέα επικυρώθηκε.

Η επόμενη έκδοση του MVP δημιουργήθηκε για να επιβεβαιώσει εάν οι άνθρωποι θα πλήρωναν για ένα τέτοιο προϊόν. Δημιούργησαν μια σελίδα που περιέγραφε διαφορετικά σχέδια πληρωμής – για $0, $5 και $10 το μήνα – και αφού οι χρήστες διάλεξαν την επιλογή που τους άρεσε, ανακατευθυνθήκαν ξανά στο ψεύτικο μήνυμα και τους ζητήθηκε να αφήσουν ένα email. Τα κλικ στην πρώτη σελίδα επέτρεψαν στον Gascoigne να καταλάβει εάν οι χρήστες θα αγόραζαν επιλογές υψηλών πλεονεκτημάτων σε υψηλές τιμές (έχουν), τα κλικ στη δεύτερη σελίδα έδειχναν την προθυμία των χρηστών να χρησιμοποιήσουν το προϊόν (είναι, πράγματι, ενθουσιασμένοι με το προϊόν. )

Dropbox

Σήμερα, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως το iDrive, το SpiderOak One και το Backblaze — αλλά όταν ξεκίνησε το Dropbox το 2007, η ιδέα να ανεβάσετε τα αρχεία σας στο cloud και να τα συγχρονίσετε μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών ήταν κάτι νέο.

Η ομάδα του Dropbox έπρεπε να θέσει την προτεινόμενη εμπειρία χρήστη πριν από τους πρώτους που υιοθετούσαν τις βιομηχανίες τεχνολογίας για να καταλάβει εάν οι πελάτες θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και να πληρώσουν για τη λύση συγχρονισμού αρχείων τους. Έφτιαξαν ένα επεξηγητικό βίντεο. Ο Drew Houston, Διευθύνων Σύμβουλος της startup, μετέδωσε μια εξήγηση για τη λειτουργικότητα του Dropbox και έδειξε πώς θα βοηθούσε τους χρήστες — υποκλοπώντας πληροφορίες για το προϊόν με αναφορές σε πολιτιστικά και τεχνικά πράγματα που το κοινό τους γνώριζε από κοντά (όπως xkcd ιστορία σε εικόνες).

Για το προϊόν του Χιούστον, το βίντεο ήταν βασικά το MVP του: βοήθησε να επιβεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι θέλουν το προϊόν — εν μία νυκτί, ο αριθμός των προπωλήσεων αυξήθηκε από 5.000 σε 75.000.

Ζάππος

Η Zappos είναι ένας διαδικτυακός λιανοπωλητής με ετήσια έσοδα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια είδη ένδυσης προς πώληση. Όλα ξεκίνησαν με τον Nick Swinmurn να αγωνίζεται να βρει ένα ζευγάρι παπούτσια που του άρεσαν στο τοπικό του εμπορικό κέντρο.

Πίσω στο 1999, οι αγορές μέσω Διαδικτύου δεν ήταν θέμα και δεν ήταν σαφές εάν οι άνθρωποι θα αγόραζαν υποδήματα στον Ιστό. Έτσι, ο Nick Swinmurn αποφάσισε να δημιουργήσει έναν MVP. Έκανε μια απλή ιστοσελίδα και άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες με παπούτσια από το κοντινό εμπορικό κέντρο. Δεν αγόρασε τα αντικείμενα στην αρχή. Πριν αγοράσει τα παπούτσια, περίμενε να τα παραγγείλει κάποιος στην ιστοσελίδα του. Μετά πήγαινε στο εμπορικό κέντρο, αγόραζε τα παπούτσια και τα έστελνε στους πελάτες του. Αν και αυτό δεν ήταν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, απέδειξε ότι οι άνθρωποι θα αγόραζαν παπούτσια μέσω Διαδικτύου.

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση