Πώς ένας Υπεύθυνος Έργου ΙΤ Υγείας Βοηθά στην Εφαρμογή Επιχειρηματικών Στόχων

4
Πώς ένας Υπεύθυνος Έργου ΙΤ Υγείας Βοηθά στην Εφαρμογή Επιχειρηματικών Στόχων
Υγειονομική Πληροφορική

Με Σεργκέι Αβντεϊτσίκ

Διαχείριση έργων πληροφορικής στον τομέα της υγείας

Η έναρξη και η διαχείριση έργων πληροφορικής στον τομέα της υγείας και η ανάπτυξη προσαρμοσμένου ιατρικού λογισμικού δεν είναι απλή υπόθεση. Μια τυπική ομάδα ανάπτυξης δεν αρκεί για τη δημιουργία καλά συντονισμένων συστημάτων EHR, PMS ή άλλων συστημάτων. χρειάζεστε τη βοήθεια γιατρών, δικηγόρων, ασφαλιστών και ειδικών τιμολόγησης. Ποιος θα συνδέσει το μη τεχνικό προσωπικό, την ομάδα ανάπτυξης και την επιχείρηση με τέτοιο τρόπο ώστε οι εργασίες να ολοκληρώνονται εγκαίρως, εντός προϋπολογισμού και χωρίς διαφωνίες; Αυτό μπορεί να γίνει από έναν έμπειρο Υπεύθυνο Έργων ΙΤ υγειονομικής περίθαλψης. Ας μιλήσουμε για το ρόλο αυτού του ειδικού στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

Ποια είναι η πολυπλοκότητα των έργων υγειονομικής περίθαλψης;

Το ιατρικό λογισμικό διαφέρει ως προς την πολυπλοκότητα και δημιουργείται για διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικά είδη κοινού:

 • Οι επικεφαλής ιατρικών κέντρων, κλινικών και νοσοκομείων φιλοδοξούν να εξορθολογίσουν την εσωτερική εργασία των εγκαταστάσεων τους, να βελτιώσουν τη φροντίδα των ασθενών, να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την αφοσίωση των πελατών. Για τους σκοπούς αυτούς, αναπτύσσουν ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία, λογισμικό για τη διαχείριση ιατρικών πληροφοριών, προγράμματα διαχείρισης εσόδων και άλλα συστήματα.
 • Οι ασθενείς θέλουν να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους εξ αποστάσεως, να συμβουλεύονται γιατρό και να λαμβάνουν ηλεκτρονικές συνταγές. Για τους σκοπούς αυτούς, τα ιατρικά ιδρύματα αναπτύσσουν εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης για κινητές συσκευές, λογισμικό TeleMedicine, διαδικτυακές κλινικές και ούτω καθεξής.
 • Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί θέλουν να βρουν μια βολική πλατφόρμα για να συνδεθούν με τους ασθενείς και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
 • Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αναπτύξουν λογισμικό για γιατρούς, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς προκειμένου να λάβουν βιώσιμη απόδοση από την πώλησή του.

Η εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών απαιτεί διαφορετικές τεχνολογίες, ομάδες και εργαλεία. Ωστόσο, οι τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά:

1. Υψηλοί κίνδυνοι

Η ανάπτυξη συχνά υπερβαίνει τον προϋπολογισμό που έχει διατεθεί και χάνει προθεσμίες, καθώς οι μηχανικοί λογισμικού εργάζονται με εμπιστευτικές πληροφορίες πελατών. Ένα μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή προσωπικών δεδομένων και πρόστιμα για παράβαση νόμου. Οι πελάτες λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης υποχρεούνται να προστατεύουν τις πληροφορίες των ασθενών σύμφωνα με το HIPPA και το GDPR. διαφορετικά, η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο. Γι’ αυτό οι πελάτες ακολουθούν την ακόλουθη αρχή: η καθυστέρηση της κυκλοφορίας για την εξάλειψη των ελλείψεων είναι καλύτερη από την κυκλοφορία ευάλωτου λογισμικού.

2. Τα έργα πληροφορικής στον τομέα της υγείας είναι ακριβά.

Η υλοποίηση ιατρικών έργων είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Εάν η ομάδα χάσει ένα λάθος ή χρειαστεί να αφιερώσει χρόνο για την εξάλειψη ενός κινδύνου, αυτό θα επηρεάσει το κόστος. Όσο περισσότερα μειονεκτήματα περιέχουν οι απαιτήσεις εργασίας και προϊόντος, τόσο περισσότερα χρήματα πρέπει να πληρώσει μια επιχείρηση για την ανάπτυξη λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης. Gartner εκτιμάται ότι οι δαπάνες για την τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης θα αυξηθούν κατά 6,8%, ανέρχονται σε 140 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

3. Πολύπλοκοι κανονισμοί.

Για να εισέλθει στην αγορά, το λογισμικό ελέγχεται και εγκρίνεται από τις αρμόδιες αρχές: ιατρικό ίδρυμα και τοπική ή εθνική κυβέρνηση. Το λογισμικό υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να συμμορφώνεται με το HIPAA – ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι δυνατότητες μιας εφαρμογής καθορίζει τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τους κανόνες, ένας οργανισμός πρέπει να προστατεύει τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών. Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ePHI και τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα με ασφάλεια. Εάν δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, τότε ο κάτοχος της εφαρμογής παραβιάζει το νόμο.

Οι τοπικοί νόμοι έχουν μεγάλη σημασία. Κάθε χώρα, περιοχή, ακόμη και κράτος έχει τους κανόνες της για τη λειτουργία των ιατρικών ιδρυμάτων, τους οποίους είναι σημαντικό να προσέχουμε κατά την ανάπτυξη ενός προϊόντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Business Analysts ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο σε έρευνες όταν λανσάρουν ένα προϊόν – προκειμένου να αποφύγουν μεγάλους κρυφούς κινδύνους.

4. Ο κλάδος αλλάζει συνεχώς.

Τα έργα υγειονομικής περίθαλψης συνήθως διαρκούν 6-20 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε τεχνολογίες ή νομοθεσία που θα πρέπει να αντικατοπτρίζονται στο πρόγραμμα. Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι η ομάδα θα πρέπει να αποκλίνει από το αρχικό πλάνο και να αφιερώσει ώρες στην εφαρμογή μιας νέας δυνατότητας.

5. Το έργο έχει πολλούς συμμετέχοντες.

Εκτός από την ομάδα ανάπτυξης, μια startup υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνει ειδικούς τρίτων: γιατρούς, δικηγόρους και εκπροσώπους πελατών. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη μέρος του ενδιαφερόμενου κοινού – χρήστες του προγράμματος, των οποίων η γνώμη θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη. Ως εκ τούτου, απαιτείται ένας έμπειρος IT Project Manager για την επιτυχή εφαρμογή λογισμικού. Αυτός ο διευθυντής θα οργανώσει την εργασία με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία να ακούγονται και να συνεργάζονται για τον κοινό στόχο.

Η σημασία ενός Project Manager για έργα υγειονομικής περίθαλψης

Όπως κάθε άλλη πρωτοβουλία πληροφορικής, ένα έργο υγειονομικής περίθαλψης είναι περιορισμένο σε χρόνο, κόστος και εύρος. Κανένας πελάτης δεν θα το λατρέψει εάν αυτά τα τρία εξαρτήματα είναι τεντωμένα. Ως εκ τούτου, ένας Project Manager προσπαθεί να οργανώσει την εργασία με τέτοιο τρόπο ώστε το ανάπτυξη λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης πηγαίνει σύμφωνα με το προγραμματισμένο σενάριο:

1. Σχεδιάζει τις εργασίες για το έργο.

Πριν ξεκινήσει, η ομάδα ανάπτυξης σχεδιάζει την υλοποίηση: πόσους ειδικούς πληροφορικής θα συμμετάσχει, ποιος προϋπολογισμός θα χρειαστεί και πόσο χρόνο θα διαρκέσει η διαδικασία. Η διαχείριση έργων πληροφορικής υγείας περιλαμβάνει:

 • στρατολόγηση της ομάδας?
 • απόδοση του στόχου του έργου·
 • εγκαθίδρυση επικοινωνίας με τον πελάτη·
 • καθορισμός τομέων ευθύνης·
 • τον καθορισμό των κριτηρίων αποδοχής του έργου·
 • εξασφάλιση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία·
 • καθορισμός του πεδίου εργασίας·
 • πρόβλεψη και εξάλειψη κινδύνων·
 • τον υπολογισμό του απαιτούμενου προϋπολογισμού·
 • τον έλεγχο του προϋπολογισμού και των όρων·
 • επίλυση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης·
 • επιλογή της μεθοδολογίας του έργου.

Ένας Project Manager βλέπει το έργο ως σύνολο και γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εργασία αυτή τη στιγμή. Αυτός ο ειδικός φροντίζει ώστε η ομάδα να ακολουθεί το σχέδιο και να μην υστερεί στο πρόγραμμα.

2. Καθιερώνει διαδικασίες εργασίας.

Ένας Project Manager οργανώνει την εργασία της ομάδας του (μελέτη των απαιτήσεων, σχεδιασμός, ανάπτυξη και δοκιμή), ενημερώνει τους συμμετέχοντες στο έργο, παρακινεί τους ειδικούς και δημιουργεί αποτελεσματική επικοινωνία. Επίσης, αυτός ο επαγγελματίας επιλύει τις συγκρούσεις μεταξύ των μελών της ομάδας, εξαλείφει τα εμπόδια εργασίας, διατηρεί τεκμηρίωση και αναφέρει στους πελάτες τα επιτεύγματα.

3. Επιβλέπει το έργο της ομάδας.

Ένας Project Manager διασφαλίζει ότι οι δοκιμές ποιότητας και ασφάλειας διεξάγονται χωρίς καθυστερήσεις και ότι η νέα έκδοση του προγράμματος κυκλοφορεί την προγραμματισμένη ώρα:

 • πραγματοποιεί αναδρομικές συναντήσεις και συναντήσεις σχετικά με την κατάσταση του έργου·
 • εκτιμά τους KPI της ομάδας ανάπτυξης·
 • διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό και εκδίδει τιμολόγια·
 • κοινοποιεί τις επιθυμίες και τις συστάσεις του πελάτη για βελτίωση στους ειδικούς·
 • συνεργάζεται με κριτικές πελατών για να κάνει βελτιώσεις·
 • παρουσιάζει έτοιμες λύσεις, εκδόσεις επίδειξης και πρωτότυπα στον πελάτη.

Τα καθήκοντα ενός Υπεύθυνου Έργου ΙΤ υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να ομαδοποιηθούν στα ακόλουθα τρία τμήματα:

 • την επίτευξη των στόχων του πελάτη μέσω της αποτελεσματικής ολοκλήρωσης των εργασιών·
 • την επίτευξη των στόχων της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης μέσω ενισχυμένων οικονομικών δεικτών.
 • την επίτευξη των στόχων της ομάδας μέσω κινήτρων και πραγματοποίησης στόχων καριέρας.

Χάρη στις ικανότητες και τις ικανότητές του, ένας Project Manager μπορεί να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα των ιατρικών έργων:

 • διασφαλίζει τη συμμόρφωση με το HIPAA και τον GDPR προκειμένου να εξαλειφθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για τους πελάτες·
 • ελέγχει τον προϋπολογισμό της ανάπτυξης λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης, έτσι ώστε το προϊόν να μην αυξάνει το κόστος.
 • λαμβάνει υπόψη τις μεταβαλλόμενες τάσεις του κλάδου και καταρτίζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εισαγωγή αλλαγών όπως απαιτείται χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το έργο·
 • συνδέει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία ανάπτυξης (εκπροσώπους πελατών, εμπειρογνώμονες του κλάδου και την ομάδα IT) έτσι ώστε να μπορούν να επιλύουν γρήγορα προβλήματα χωρίς συγκρούσεις.

Έτσι, ένας Project Manager είναι ένας από τους βασικούς ειδικούς χωρίς τους οποίους τα έργα υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύουν να αποτύχουν.

Λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουν τα έργα υγειονομικής περίθαλψης

Ειδικοί από το Forbes όνομα διάφοροι λόγοι για την αποτυχία του έργου:

 1. Υλοποίηση έργου χωρίς ειδικούς ιατρούς. Ακόμη και οι πιο προηγμένοι προγραμματιστές δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της υγειονομικής περίθαλψης και ως εκ τούτου δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν πλήρως στην εφαρμογή.
 2. Συνεργασία με βετεράνους γιατρούς που έχουν συνηθίσει σε ξεπερασμένες τεχνολογίες και δεν κατανοούν σύγχρονους τρόπους ανάπτυξης λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης.
 3. Απουσία στρατηγικής προώθησης στην αγορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να χάνουν δυνητικούς πελάτες και έσοδα. Το κοινό-στόχος δεν είναι σαφώς καθορισμένο, γι’ αυτό η εταιρεία κινδυνεύει να αναπτύξει ένα μη απαιτητικό προϊόν.
 4. Λανθασμένος υπολογισμός απόδοσης επένδυσης (ROI). Επενδύοντας πολλά χρήματα στην ανάπτυξη ιατρικού λογισμικού που, τελικά, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, μια εταιρεία πηγαίνει στο κόκκινο.
 5. Απουσία προγραμματισμού και ασαφείς απαιτήσεις. Όταν τα μέλη της ομάδας δεν καταλαβαίνουν ξεκάθαρα ποιο λογισμικό να εφαρμόσουν, δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ένα σχέδιο και να το ακολουθήσουν.
 6. Όλο και πιο περίπλοκες απαιτήσεις συλλογής δεδομένων που πρέπει να ακολουθούν οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης.
 7. Κακή επικοινωνία μεταξύ διευθυντών, ενδιαφερόμενων μερών και ασθενών.

Η παγκόσμια πρόκληση για έναν Υπεύθυνο Έργων ΙΤ υγειονομικής περίθαλψης είναι να αποτρέψει αυτά τα προβλήματα και να ολοκληρώσει το έργο με επιτυχία.

Άντερσεν και έργα υγειονομικής περίθαλψης

Οι PM μας έχουν βοηθήσει τις ομάδες ανάπτυξης να υλοποιήσουν περισσότερα από 60 έργα υγειονομικής περίθαλψης. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Μια πλατφόρμα επικοινωνίας για την υγειονομική περίθαλψη

Η Andersen, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας, που απευθύνεται στους υπαλλήλους της κλινικής. Το πρόγραμμα βοηθά στην κοινή χρήση πληροφοριών για έναν ασθενή, προστατεύοντας τα δεδομένα του σύμφωνα με το HIPAA. Οι χρήστες δεν μπορούν να αποθηκεύσουν, να αντιγράψουν ή να διαγράψουν μηνύματα. Τα δεδομένα αποθηκεύονται όχι σε συσκευές αλλά σε διακομιστή ενός οργανισμού. Χιλιάδες ιατρικά ιδρύματα μπορούν εξ αποστάσεως να συμβουλεύουν τους ασθενείς και να συντονίζουν τις θεραπείες τους. Κάθε μέρα, η πλατφόρμα επεξεργάζεται πάνω από 10 εκατομμύρια μηνύματα.

Μια πλατφόρμα επικοινωνίας για την υγειονομική περίθαλψη

Λογισμικό απεικόνισης χειρουργικής φροντίδας

Ο Andersen έχει αναπτύξει λογισμικό για μια συσκευή χειρουργικής βοήθειας. Το υλικό του αποτελείται από κάμερες, τις κύριες και δευτερεύουσες οθόνες, έναν ψηφιακό έγχρωμο εκτυπωτή, αρθροσκόπια, θήκες και άλλα στοιχεία. Το λογισμικό που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς μας βοήθησε στη βελτίωση της χειρουργικής επέμβασης στις αρθρώσεις. Όχι μόνο εφαρμόσαμε τις απαιτήσεις του πελάτη αλλά προσφέραμε επιπλέον λειτουργίες και μια εφαρμογή για κινητά για τηλεχειρισμό.

Το έργο εγκρίθηκε από κορυφαία ιατρικά ιδρύματα. Το σύστημα έγινε ένα από τα καλύτερα προϊόντα του πελάτη και συνέβαλε στην προώθηση της επωνυμίας τους, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 20%.

Παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού με βάση το IoT

Οι ειδικοί του Andersen έχουν εφαρμόσει μια λύση IoT που βασίζεται στη βαλλιστοκαρδιογραφία. Το πρόγραμμα καταγράφει τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το σύστημα συνδέεται με μορφοτροπείς σιδηροηλεκτρικού για να απεικονίσει την απόδοση της καρδιάς.

Παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού με βάση το IoT

Η εφαρμογή παρέχει λεπτομερή περιγραφή της ποιότητας του ύπνου και της διαδικασίας αποκατάστασης. Η απομακρυσμένη παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού είναι σημαντική για αθλητές, ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες καρδιακές παθήσεις. Μπορείτε να δείτε περισσότερα παραδείγματα στον ιστότοπό μας στην ενότητα Υγεία.

συμπέρασμα

Η επιτυχία ενός έργου υγειονομικής περίθαλψης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από την ομάδα αλλά και από το πόσο αποτελεσματικά είναι οργανωμένη η διαχείριση. Ο ενδελεχής σχεδιασμός, η τακτική ανατροφοδότηση, η παρακολούθηση και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν στην αποφυγή προβλημάτων και στην υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, διασφαλίζοντας ότι αυτή η υλοποίηση παραμένει εντός του τριγώνου «Χρόνος-Προϋπολογισμός-Πεδίο εφαρμογής». Αυτοί είναι οι κορυφαίοι λόγοι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού υγειονομικής περίθαλψης συμπεριλάβετε ένα PM στη διαχείριση έργων πληροφορικής.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Σεργκέι Αβντεϊτσίκ

Το όνομά μου είναι Σεργκέι Αβντεϊτσίκ, και είμαι παθιασμένος με τη χρήση της τεχνολογίας, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και το να είμαι πάντα έτοιμος για μια πρόκληση. Επί του παρόντος, εργάζομαι ως Διευθυντής Τεχνολογιών Υγείας στο Άντερσεν. Όντας μέλος της οικογένειας της πληροφορικής εδώ και χρόνια, στοχεύω στον μετασχηματισμό των διαδικασιών πληροφορικής για την υποστήριξη του επιχειρηματικού μετασχηματισμού.

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση