Πώς οι γυναίκες ηγέτες χτίζουν την καριέρα στην οποία ευδοκιμούν

3
Πώς οι γυναίκες ηγέτες χτίζουν την καριέρα στην οποία ευδοκιμούν

Με Κρίστι Χάντερ Άρσκοτ και Λόρεν Νόελ

Οι γυναίκες στην αρχή της καριέρας καταλαβαίνουν ότι η οικοδόμηση μιας καριέρας και της ζωής στην οποία ευδοκιμούν δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Αντίθετα, διαπιστώνουν ότι περιηγούνται σε έναν λαβύρινθο από εμπόδια, ανατροπές, στροφές και συχνά αδιέξοδα. Επιθυμούν να μάθουν από τις ιστορίες θριάμβου, ήττας και ανθεκτικότητας όσων έχουν προηγηθεί καθώς χαράζουν τα δικά τους μονοπάτια. Έρευνα από την QUEST εντοπίζει έξι νοοτροπίες που επιδεικνύουν οι ισχυρές γυναίκες ηγέτες. Αυτό το άρθρο περιγράφει πώς σκέφτονται οι ανώτερες γυναίκες ηγέτες και παρέχει έναν οδικό χάρτη για τις πρώτες σταδιοδρομίες των γυναικών για το πώς μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικές νοοτροπίες για να δημιουργήσουν σταδιοδρομίες στις οποίες ευδοκιμούν.

«Πώς οι επιτυχημένες γυναίκες ηγέτες χτίζουν καριέρες στις οποίες ευδοκιμούν;»

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τις πρώτες γυναίκες της καριέρας τους που επιθυμούν να μάθουν από τα ταξίδια των καταξιωμένων γυναικών ηγετών που έχουν έρθει πριν από αυτές. Πέρα από την αναζήτηση έμπνευσης, η επόμενη γενιά γυναικών ηγετών ζητά πρακτικές συμβουλές σχετικά με τις ικανότητες που χρειάζονται για να πλοηγηθούν σε δύσκολες επιλογές, συμβιβασμούς, απογοητεύσεις και αντιξοότητες στις προσπάθειές τους να χτίσουν μια καριέρα στην οποία θα ευδοκιμήσουν.

Όταν απάντησαν σε αυτήν την ερώτηση, οι ανώτερες γυναίκες ηγέτες που πήραμε συνέντευξη μίλησαν τόσο για τα σύνολα δεξιοτήτων που συνέβαλαν στην ανάδειξή τους όσο και για τις νοοτροπίες που έχουν διαμορφώσει τη συνολική προοπτική και την προσέγγισή τους για την οικοδόμηση ουσιαστικών σταδιοδρομιών και ζωών.

Όταν πρόκειται για σύνολα δεξιοτήτων, αυτές οι γυναίκες επιδεικνύουν βαθιά τεχνική εξειδίκευση. Οι καθημερινές τους δραστηριότητες και ευθύνες δείχνουν την κυριαρχία τους στους τομείς τους, είτε πρόκειται για ανθρώπινο δυναμικό, νομικές υποθέσεις, διαχείριση κινδύνων, επιχειρήσεις ή άλλους τομείς. Διαθέτουν επίσης υψηλό επίπεδο γνώσεων στον κλάδο σε συνδυασμό με την κατανόηση των οργανωτικών πλαισίων και της κουλτούρας τους. Έχουν εύρος λειτουργικών επιχειρηματικών γνώσεων και επιδεικνύουν ευρεία επιχειρηματική οξυδέρκεια. Κατανοούν τις βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες που οδηγούν στον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, είναι ικανοί επικοινωνιολόγοι, στρατηγικοί στοχαστές, λύτες προβλημάτων και κίνητρα ανθρώπων.

[ms-protect-content id=”9932″]

Ενώ κάθε ηγέτης έχει επιδείξει και έχει τιμήσει τα σύνολα τεχνικών δεξιοτήτων, η εστίαση των γνώσεων κάθε ατόμου ήταν σε μεγάλο βαθμό στο πώς η νοοτροπία του είναι απαραίτητη για την απελευθέρωση των δυνατοτήτων του. Τα σετ τεχνικών δεξιοτήτων τους ήταν στοιχήματα τραπεζιού. Οι νοοτροπίες ήταν οι κρίσιμοι διαφοροποιητές και οι καταλύτες σταδιοδρομίας τους.

Έξι νοοτροπίες ξεχώρισαν ως βασικά θέματα μεταξύ των στελεχών που πήραμε συνέντευξη. Αυτές οι γυναίκες ηγέτες είναι ατομικιστικός με έντονο αίσθημα προσωπικής ευθύνης για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτοί είναι συλλογικός, έχοντας μια έντονη εκτίμηση για τη συνεισφορά που έχουν κάνει άλλοι στην καριέρα τους. Έχουν όρεξη για περιπέτεια και ικανότητα να αγκαλιάζουν την αβεβαιότητα και να αναλαμβάνουν ρίσκα. Πιστεύουν ότι όσοι «αποτυγχάνουν σχέδιο, σχεδιάζουν να αποτύχουν» και σκόπιμα χαράσσουν τους δικούς τους στόχους και δραστηριότητες. Εστιάζουν προς τα μέσα να χτίσουν αυτογνωσία και να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους. Αυτοί κοιτάζουν προς τα έξω και αναζητούν τη γνώση, είναι περίεργοι για τον κόσμο και τους γύρω τους. Αυτές οι έξι νοοτροπίες έχουν κάνει τη διαφορά στην επιτάχυνση της καριέρας τους.

Κατακτώντας τις δυαδικές νοοτροπίες

Αυτό που αποκάλυψε η έρευνά μας είναι ότι η νοοτροπία που έχουν οι γυναίκες ηγέτες από κοινού δεν είναι στατική, απλή ή μοναδική. Μέσα από εις βάθος συνεντεύξεις, αυτά τα άτομα αποκάλυψαν ένα βασικό κοινό: βλέπουν αυτές τις νοοτροπίες ως μια σειρά από δυαδότητες. Αυτό που φαίνεται να είναι αντιφατικές ή αντικρουόμενες νοοτροπίες είναι ουσιαστικά στοιχεία για την επιτυχία κάθε ηγέτη. Γυναίκες ηγέτες χτίζουν καριέρες στις οποίες ευδοκιμούν μέσω της κυριαρχίας ενός συνόλου τριών δυαδικών νοοτροπιών.

Εμφανίζουν την «Ευκινησία νοοτροπίας»: την ικανότητα να τραβούν ή να απελευθερώνουν διαφορετικούς μοχλούς νοοτροπίας ανάλογα με το πλαίσιο, το στάδιο της σταδιοδρομίας και τις φιλοδοξίες τους (βλ. εικόνα 2).

Αυτοί οι ηγέτες παντρεύουν αυτό που φαίνεται να είναι αντιφατικές νοοτροπίες σε μια δυναμική και ευέλικτη προσέγγιση για την καριέρα τους, τους οργανισμούς και τη ζωή τους. Έχουν τη στρατηγική ικανότητα να τραβούν και να απελευθερώνουν κάθε μοχλό νοοτροπίας σε διαφορετικούς βαθμούς ανάλογα με το πλαίσιο και τους στόχους τους. Η νοοτροπία τους είναι ρευστή, ευέλικτη και όχι σταθερή. Αυτό είναι «ευκινησία νοοτροπίας».

Ακριβώς όπως οι περιοριστικές πεποιθήσεις για τον εαυτό μας, τις ικανότητες, τις δυνάμεις, και τα καθοριστικά χαρακτηριστικά δημιουργούν εμπόδια που επιβάλλονται από τον εαυτό τους, οι περιοριστικές και αμετακίνητες νοοτροπίες εμποδίζουν επίσης τις γυναίκες να εξερευνήσουν τους ισχυρούς μοχλούς στα εργαλεία σταδιοδρομίας τους.

Γυναίκες ηγέτες που έχουν δημιουργήσει καριέρες και ζωές που αγαπούν το έχουν καταφέρει κατανοώντας τη λεπτή, δυναμική και ισχυρή ισορροπία νοοτροπιών. Αναλαμβάνουν τη δική τους ζωή με σαφή αίσθηση προσωπικής ευθύνης, ενώ κατανοούν επίσης τη συλλογική επίδραση των άλλων στις επαγγελματικές τους τροχιές.

Πολλές γυναίκες μπορεί να πέσουν θύματα μιας ζωής ακίνητων ακραίων νοοτροπιών:

•Μπορούμε να έχουμε είτε «ατομικιστική» νοοτροπία Ή «συλλογική». Μπορεί να πιστεύουμε ότι η επιτυχία μας είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και παραβλέπουμε την ευκαιρία να βασιστούμε στη γενναιοδωρία και την υποστήριξη των άλλων. Εναλλακτικά, μπορεί να περιμένουμε από τους γύρω μας να μας εξυψώσουν και να παραμείνουμε σε αδιέξοδο καθώς δεν αναλαμβάνουμε προσωπική ευθύνη για την καριέρα μας.

•Μπορεί να πιστεύουμε ότι είμαστε είτε «τυχοδιώκτης» Ή «σχεδιαστής». Μπορεί να είμαστε τόσο σχολαστικά σχεδιασμένοι ώστε να παραβλέπουμε απροσδόκητες και πιθανώς ευκαιρίες αλλαγής σταδιοδρομίας ή να τις απορρίψουμε φοβούμενοι να αποκλίνουμε από την ελεγχόμενη προσέγγισή μας. Αντίθετα, μπορεί να είμαστε ένας τυχοδιώκτης που θέλει να αφήσει χώρο στον αυθορμητισμό, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγουμε σχέδια και προληπτικές προσεγγίσεις για να δώσουμε προτεραιότητα σε ό,τι είναι σημαντικό για εμάς. Καταλήγουμε να ζούμε μια μη οργανωμένη, αναποτελεσματική και αντιδραστική «ζωή στα εισερχόμενα», αντί να δημιουργούμε μια «ζωή στα εξερχόμενα» σύμφωνα με τις προτεραιότητες, τους στόχους και τους στόχους μας.

•Μπορεί να ταυτιστούμε ως κάποιος που εστιάζεται είτε «εσωτερικά» Είτε εστιάζεται «εξωτερικά». Μπορεί να δώσουμε προτεραιότητα στην αυτο-ανάπτυξη και στην εξερεύνηση σε βάρος του ανοίγματος των ματιών, των αυτιών, της καρδιάς και του μυαλού μας στις κρίσιμες εισροές και γνώσεις που παρέχουν οι γύρω μας. Εναλλακτικά, μπορεί να είμαστε τόσο περίεργοι για τον έξω κόσμο και την ατελείωτη αναζήτησή μας για εξωτερική γνώση και εξειδίκευση που δεν αφήνουμε χρόνο ή χώρο για να οικοδομήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας.

Με την «ευκινησία νοοτροπίας», οι παραπάνω συμβιβασμούς δεν υπάρχουν. Δεν είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος.

Γυναίκες ηγέτες που έχουν δημιουργήσει καριέρες και ζωές που αγαπούν το έχουν καταφέρει κατανοώντας τη λεπτή, δυναμική και ισχυρή ισορροπία νοοτροπιών. Αναλαμβάνουν τη δική τους ζωή με σαφή αίσθηση προσωπικής ευθύνης, ενώ κατανοούν επίσης τη συλλογική επίδραση των άλλων στις επαγγελματικές τους τροχιές. Αναλαμβάνουν κινδύνους και αβεβαιότητα, ενώ σχεδιάζουν σκόπιμα και προληπτικά τα «γιατί», «τι» και «πώς» της σταδιοδρομίας τους. Έχουν ένα σχέδιο αλλά είναι ανοιχτό να αλλάξει. Αναζητούν μια βαθύτερη αίσθηση του εαυτού τους και επενδύουν στον προσωπικό προβληματισμό και την ανάπτυξή τους, ωστόσο δεν χάνουν από τα μάτια τους τον εξωτερικό φακό και την πείνα τους για εξωτερική γνώση, αλληλεπιδράσεις και ιδέες για να τροφοδοτήσουν τις προσεγγίσεις τους στη ζωή και την εργασία.

Ανάληψη δράσης

Οι ισχυρές γυναίκες που συναντήσαμε εξηγούν πώς παίζει η ευελιξία νοοτροπίας στην καριέρα τους. Για παράδειγμα, η Constanze Ulmer-Eilfort, Εταίρος και Μέλος της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής, Baker McKenzie, περιγράφει πώς έχει κατακτήσει την ισορροπία μεταξύ του «εγώ» και του «εμείς» ή όπως το διατυπώνουμε, της ατομικιστικής νοοτροπίας και της συλλογικής νοοτροπίας.

«Το πετυχαίνω λέγοντας «ναι» στις ευκαιρίες», λέει ο Ulmer-Eilfort. «Είναι επίσης σημαντικό να έχεις ανθρώπους γύρω σου που θα σε στηρίξουν και θα σταθούν δίπλα σου».

Για τις γυναίκες στελέχη υψηλής ισχύος, η νοοτροπία τους είναι ρευστή και ευέλικτη. Αυτή η ικανότητα να κατανοούν και να ενεργούν πάνω στη λεπτή ισορροπία μεταξύ αυτών των δυαδοτήτων είναι που έχει ωθήσει την καριέρα τους.

Ή, σκεφτείτε πώς η Katie Taylor, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, RBC και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Four Seasons Hotels and Resorts, συνοψίζει τις εγγενείς εντάσεις στο να είστε προγραμματισμένοι και σκόπιμοι για τα επόμενα βήματά σας στη ζωή, αλλά να είστε ευκαιριακός και ανοιχτός σε νέες περιπέτειες:

«Ένας ορισμένος βαθμός προγραμματισμού και σκέψης για τον προορισμό, το ταξίδι και το πού θέλετε να βρίσκεστε είναι χρήσιμο. Ποτέ δεν ήμουν άκαμπτος προσωπικός σχεδιαστής καριέρας. Όμως, κάθε δύο χρόνια, έκανα μια παύση και έκανα έναν απολογισμό για το πώς είχαν εξελιχθεί οι φιλοδοξίες, οι ικανότητες και η ικανότητά μου και μετά σκεφτόμουν το επόμενο βήμα μου… Στη συνέχεια, καθώς προχωρά η καριέρα σας, εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Ανεβείτε και αρπάξτε νέες προκλήσεις», λέει ο Taylor.

Τέλος, δείτε πώς η Leena Nair, Chief HR Officer, Unilever εξηγεί πώς η εξωτερική της νοοτροπία συνυπάρχει με την εσωτερική της νοοτροπία. «Στην ηγεσία, πιστεύω στο εσωτερικό και το εξωτερικό παιχνίδι. Ο σκοπός, η ευκινησία, η ανθεκτικότητα και η προσωπική μου μαεστρία είναι το εσωτερικό μου παιχνίδι. Μπορώ να το ελέγξω. Το πόσο καλός είμαι στο εσωτερικό μου παιχνίδι καθορίζει το εξωτερικό μου παιχνίδι, το οποίο είναι ο αντίκτυπος που έχω, η διαφορά που κάνω, η συστημική σκέψη που κάνω και η στρατηγική που ορίζω. Και τα δύο πρέπει να πάνε μαζί. Όσο πιο συνειδητοποιημένος και επικεντρωμένος είμαι ως ηγέτης, τόσο μεγαλύτερη διαφορά μπορώ να κάνω», λέει ο Nair.

Για τις γυναίκες στελέχη υψηλής ισχύος, η νοοτροπία τους είναι ρευστή και ευέλικτη. Αυτή η ικανότητα να κατανοούν και να ενεργούν πάνω στη λεπτή ισορροπία μεταξύ αυτών των δυαδοτήτων είναι που έχει ωθήσει την καριέρα τους. Τα ταξίδια τους χρησιμεύουν ως σχέδιο για το πώς η επόμενη γενιά γυναικών ηγετών μπορεί να χρησιμοποιήσει την «ευκινησία νοοτροπίας» για να οικοδομήσει καριέρες και ζωές που αγαπούν και ευδοκιμούν.

Βήματα δράσης για επίδοξες γυναίκες ηγέτες:

Σκεφτείτε ποιες νοοτροπίες υιοθετείτε πιο συχνά από άλλες. Ποιος είναι ο αντίκτυπος που έχει αυτό στη ζωή σας; Πώς επηρεάζει την εργασία σας, την αίσθηση της ολοκλήρωσης, την κατεύθυνση και τους γύρω σας, η κλίση σας προς ορισμένες νοοτροπίες έναντι άλλων;

Προσδιορίστε τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ευελιξία της νοοτροπίας σας. Γνωρίζοντας την προδιάθεσή σας να υιοθετήσετε ορισμένες νοοτροπίες έναντι άλλων, σημειώστε δύο έως τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ευκινησία σας και να ακολουθήσετε μια πιο ευέλικτη προσέγγιση προχωρώντας.

Για παράδειγμα, εάν προσδιορίζετε τον εαυτό σας ως «σχεδιαστή» αλλά όχι ως «τυχοδιώκτη» που αναλαμβάνει κινδύνους, σημειώστε δύο έως τρεις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε τους επόμενους τρεις μήνες για να δοκιμάσετε τη νοοτροπία του «τυχοδιώκτη» όταν το πλαίσιο είναι κατάλληλο. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όπως: «Όταν αποφασίζετε εάν θα αναλάβετε ένα ρίσκο και αντιμετωπίζετε τον φόβο της αποτυχίας, συνδεθείτε με έναν συνήγορο, έναν χορηγό ή έναν παράγοντα επιρροής για υποστήριξη και καθοδήγηση».

Δημιουργήστε υπευθυνότητα και χρόνο για προβληματισμό. Μοιραστείτε τις ενέργειές σας με έναν συνάδελφο, φίλο ή μέλος της οικογένειας που θα σας θεωρήσει υπεύθυνους για τη δράση σας. Κάντε έναν απολογισμό του τρόπου με τον οποίο η υιοθέτηση αυτών των νοοτροπιών σας κάνει να νιώθετε και ποιος είναι ο αντίκτυπος στην καριέρα και τη ζωή σας. Συνεχίστε να εξερευνάτε τρόπους για να είστε ευέλικτοι και να δοκιμάσετε μια σειρά νοοτροπιών ανάλογα με το πλαίσιο, το στάδιο της καριέρας σας και τις φιλοδοξίες σας.

[/ms-protect-content]

Σχετικά με τους Συγγραφείς:

Κρίστι Χάντερ Άρσκοτ είναι σύμβουλος ηγεσίας και ερευνητής, με ειδίκευση στις στρατηγικές για το φύλο και τις γενεές. Υπηρετεί ως Διευθύντρια του QUEST – ενός παγκόσμιου ηγετικού ινστιτούτου για γυναίκες που ξεκινούν τη σταδιοδρομία. Το 2017, η Christie επιλέχθηκε στη λίστα Global Thinkers50 Radar με τους 30 στοχαστές διαχείρισης που είναι πιο πιθανό να διαμορφώσουν το μέλλον του τρόπου διαχείρισης και καθοδήγησης των οργανισμών.

Λόρεν Νόελ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του QUEST, του παγκόσμιου ηγετικού ινστιτούτου της ICEDR για γυναίκες που ξεκινούν την καριέρα τους. Η International Consortium for Executive Development Research (ICEDR) είναι μια παγκόσμια κοινοπραξία 30 εταιρειών παγκόσμιας κλάσης και 15 σχολών επιχειρήσεων. Το 2017, η Lauren επιλέχθηκε για τη λίστα Thinkers50 Radar με τους 30 στοχαστές διαχείρισης που είναι πιο πιθανό να διαμορφώσουν το μέλλον σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης και καθοδήγησης των οργανισμών.

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση