Πώς ο Αυτοματισμός μπορεί να βελτιώσει την ικανοποίηση των εργαζομένων

8
Πώς ο Αυτοματισμός μπορεί να βελτιώσει την ικανοποίηση των εργαζομένων
Αυτοματοποίηση

Με Τζένα Μπάνελ

Αν είσαι σαν Το 40% των Αμερικανών εργαζομένων, πιθανότατα θα συμφωνήσετε ότι τουλάχιστον το ένα τέταρτο του χρόνου σας αφιερώνεται σε επαναλαμβανόμενες εργασίες που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του αριθμού των πεζών εργασιών που αναμένεται να κάνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, όπως η εισαγωγή δεδομένων, η αποστολή email και η τιμολόγηση.

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες εργασίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και τη δέσμευση της ομάδας σας, με αποτέλεσμα φτωχότερες αλληλεπιδράσεις και αποτελέσματα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό οι εταιρείες να αρχίσουν να εστιάζουν σε τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας των εργαζομένων, απελευθερώνοντας πολύτιμο χρόνο που μπορεί να δαπανηθεί για τις πιο σημαντικές εργασίες.

Εδώ μπαίνει η δύναμη του αυτοματισμού. Ζώντας σε μια ψηφιακή εποχή, η σημασία των εργαζομένων και των συστημάτων πληροφορικής είναι ξεκάθαρη και έχει γίνει ακόμη πιο εμφανής κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με απομακρυσμένη εργασία καθιστώντας τον κανόνα, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να δημιουργηθούν συστήματα πληροφορικής ικανά να επιτρέπουν τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση στο χώρο εργασίας.

Αλλά πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με την αυτοματοποίηση. Μία από τις πιο κοινές παρανοήσεις είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτοματοποίηση θα οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας και ότι η ανθρώπινη επαφή θα αφαιρεθεί από τις επιχειρήσεις.

Αυτό δεν ισχύει, αλλά πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη συζήτηση με την ομάδα σας σχετικά με το είδος του αυτοματισμού που ελπίζετε να εισαγάγετε και τους τρόπους που θα διευκολύνει τη δουλειά τους.

Η επανεγγραφή της αφήγησης για την αυτοματοποίηση δεν είναι μια απλή διαδικασία και μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Να είστε υπομονετικοί και να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις και ανησυχίες, όπως:

  • Τι είδους εργασίες θα αυτοματοποιηθούν
  • Τι ρόλο θα παίξει το τμήμα Πληροφορικής στη διαδικασία της αυτοματοποίησης
  • Είτε θα χρησιμοποιήσετε μια λύση ροής εργασίας “χωρίς κώδικα” για να επιτρέψετε σε μη τεχνικούς εργαζόμενους να εμπλακούν στην αυτοματοποίηση εργασιών
  • Τι είδους κίνητρα και ανταμοιβές θα έχουν οι εργαζόμενοι για να τους ενθαρρύνουν να αυτοματοποιήσουν εργασίες
  • Ποια είναι η καλύτερη τηλεφωνική υπηρεσία VoIP για να βοηθήσει στην επικοινωνία ιδεών σχετικά με την αυτοματοποίηση σε όσους εργάζονται εξ αποστάσεως

Είναι επίσης σημαντικό να καταστεί σαφές ότι η ανθρώπινη επαφή δεν θα αφαιρεθεί από την επιχείρηση λόγω της αυτοματοποίησης – στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να ελευθερώσει χρόνο ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αλληλεπιδρούν πιο προσωπικά με τους καταναλωτές.

Αφού έχετε αυτή τη συζήτηση με τους υπαλλήλους σας, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε να κάνετε τη μετάβαση στην έρευνα τι είναι σταθερό VoIP ή άλλες σύγχρονες τεχνικές, στη συνέχεια προχωρήστε στην αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών. Όχι μόνο αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο βελτιωμένη εργασιακή διαδικασία, αλλά θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο πόσο καλά εργάζονται και δεσμεύονται οι υπάλληλοί σας.

Ακόμα δεν πείστηκες; Ακολουθούν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους η αυτοματοποίηση μπορεί να βελτιώσει την ικανοποίηση των εργαζομένων και τις επιχειρηματικές λειτουργίες. Για περισσότερες συμβουλές και ιδέες σχετικά με το πώς η Αυτοματοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην επιχείρησή σας, επισκεφτείτε thebusinessblocks.com

1. Απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο και οδηγεί σε καλύτερη δέσμευση

Πολύτιμος χρόνος

Οι εργαζόμενοι ξοδεύουν τουλάχιστον το ένα τέταρτο της εργάσιμης ημέρας τους σε χειροκίνητες, επαναλαμβανόμενες εργασίες που θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν. Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε εξάντληση και να βλάψει τα επίπεδα ικανοποίησης των εργαζομένων, επηρεάζοντας με τη σειρά του την παραγωγικότητα και τη δέσμευση.

Η επικέντρωση σε αυτές τις ταπεινές εργασίες αφαιρεί επίσης την προσοχή από τις πιο σημαντικές δουλειές, οι οποίες συχνά είναι εκείνες όπου δίνεται η ευκαιρία στις δεξιότητες ενός υπαλλήλου να λάμψουν.

Η ενεργή ενθάρρυνση και προώθηση της αυτοματοποίησης ελαχιστοποιεί την ανησυχία εάν α η κλήση περιμένει από την άλλη γραμμή, όχι μόνο θα βοηθήσει εξορθολογίστε και εξορθολογίστε τις διαδικασίες, αλλά θα ελευθερώσει περισσότερο χρόνο για τους υπαλλήλους για να δαπανήσουν για τις πιο πολύτιμες εργασίες. Θα είναι σε θέση να αποκομίσουν περισσότερη αξία από τη δουλειά τους και να αποκτήσουν τη δύναμη να επικεντρωθούν σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία και πού μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν οι δεξιότητές τους.

Όταν λαμβάνετε αποφάσεις σχετικά με το ποιες εργασίες θα αυτοματοποιηθούν, πάντα να λαμβάνετε υπόψη ποιες εργασίες είναι χειροκίνητες και επαναλαμβανόμενες. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αυτοματοποίηση, δημιουργήστε μια έρευνα που ρωτά τους υπαλλήλους τι δικα τους αναλάβουν αυτό είναι? τι εργασίες κάνουν αυτοί βρείτε ταπεινό και αυτό που καταλαμβάνει πολλά δικα τους χρόνος?

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα και την τεχνική σας ανάλυση, μπορείτε να ξεκινήσετε την αυτοματοποίηση χειροκίνητων εργασιών όπως:

  • Δημιουργία φθηνών νούμερα νεσεσέρ
  • Καταγραφή καταχωρήσεων δεδομένων
  • Αποστολή email
  • Ρύθμιση α παράδειγμα παραγγελίας αγοράς
  • Κοινή χρήση και τιμολόγηση δεδομένων

2. Βοηθά τους υπαλλήλους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και τις δεξιότητές τους

Δεδομένου ότι η αυτοματοποίηση ελευθερώνει περισσότερο χρόνο για τους υπαλλήλους να ξοδεύουν σε πολύτιμες εργασίες, θα μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους πολύ πιο γρήγορα. Αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη αντί να τη φοβούνται, οι εργαζόμενοι θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη ορόσημων στην καριέρα τους, όπως η προαγωγή.

Ξεκαθαρίστε από την αρχή ότι η αυτοματοποίηση είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους σας να λάμψουν και να επιταχύνουν τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν σε νέα ύψη στην καριέρα τους.

Δυνατότητα εργαζομένων

Με περισσότερο χρόνο που αφιερώνεται σε πολύτιμες και εμπλουτισμένες εργασίες, οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακάμψουν τις ώρες που αφιερώνουν σε επαναλαμβανόμενες εργασίες που δεν οδηγούν σε τίποτα μεγαλύτερο. Μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να αποκτήσουν νέες τεχνολογικές δεξιότητες και να τους δώσει την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Ενθάρρυνση των εργαζομένων να αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες τους εαυτούς τους είναι ένας απλός τρόπος για να βάλουν περισσότερο τεχνικό έλεγχο στα χέρια τους και εκπαιδεύοντάς τους στη διαδικασία, θα αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες στην πορεία.

Η ψηφιακή αλλαγή που πέρασε ο εργασιακός χώρος τον περασμένο χρόνο έχει μεταμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και, με το να εμπλακούν περισσότερο οι εργαζόμενοι με την τεχνολογία, θα είναι σε θέση να προσαρμοστούν καλύτερα στις μελλοντικές αλλαγές, καθώς και να αποκτήσουν περισσότερη εμβάθυνση κατανόηση του ρόλου που παίζει η τεχνολογία στο μέλλον της εταιρείας.

3. Μπορεί να βοηθήσει τους υπαλλήλους να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να οδηγήσει σε καλύτερη συνεργασία

Εκτός από τη διεύρυνση των δεξιοτήτων τους, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών μπορεί να συγκεντρώσει διαφορετικά τμήματα. Όταν εκπαιδεύετε μη τεχνικούς υπαλλήλους σχετικά με τον τρόπο αυτοματοποίησης των διαδικασιών και γιατί είναι σημαντικό, σκεφτείτε να εμπλέξετε το τμήμα IT.

Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επιλέξουν λύσεις cloud pbx, αυτή η εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να κατανοήσουν καλύτερα τους ρόλους του άλλου και θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν μια εικόνα για το πώς λειτουργεί η επιχείρηση σε όλα τα επίπεδα.

Συνεργασία

Αυτή η διασταυρούμενη επικοινωνία θα βοηθήσει στις μελλοντικές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων. Και οι δύο πλευρές θα έχουν ήδη μια βασική κατανόηση για το πώς λειτουργεί και λειτουργεί η άλλη.

Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανοποίηση των εργαζομένων, επειδή θα μπορούν να δουν πώς ο ρόλος και οι προσπάθειές τους συνδέονται με τους άλλους, αυξάνοντας την αίσθηση της αξίας και του ανήκειν στην εταιρεία σας.

Βασικό πακέτο

Είναι σαφές ότι η αυτοματοποίηση είναι το μέλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ανθρώπινο άγγιγμα θα ξεχαστεί. Παίζει αναπόσπαστο ρόλο στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε διαβιβάσεις και εξυπηρέτηση πελατών – ρόλοι όπου απαιτείται ανθρώπινο στοιχείο για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του καταναλωτή και της επιχείρησης.

Αν και η αυτοματοποίηση δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε, είναι κάτι που κάθε εταιρεία πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά. Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή που μεταμορφώνεται καθημερινά και για να νικήσεις τον ανταγωνισμό, πρέπει να είσαι σε θέση να συμβαδίσεις.

Πριν εφαρμόσετε οτιδήποτε, είναι σημαντικό να έχετε διαφανείς συζητήσεις με την ομάδα σας σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη του αυτοματισμού. Ακόμα κι αν λειτουργείτε εξ αποστάσεως, δεν υπάρχει δικαιολογία – μπορούν να εγκατασταθούν τηλεφωνικές υπηρεσίες μικρών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέλη της ομάδας κατανοούν καλύτερα τον αυτοματισμό και τη θέση του στην εταιρεία σας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Συγγραφέας - JennaΤζένα Μπάνελ είναι ο Ανώτερος Διευθυντής για το μάρκετινγκ περιεχομένου στο Dialpad, ένα ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας που φιλοξενείται στο cloud που έχει ενσωματωθεί σε τεχνητή νοημοσύνη και προσφέρει κλήσεις στάθμευσης και παρέχει πολύτιμες λεπτομέρειες κλήσεων για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και αντιπροσώπους πωλήσεων. Είναι καθοδηγούμενη και παθιασμένη με την επικοινωνία της σχεδιαστικής ευαισθησίας μιας επωνυμίας και την οπτικοποίηση του τρόπου με τον οποίο το περιεχόμενο μπορεί να παρουσιαστεί με δημιουργικούς και ολοκληρωμένους τρόπους. Εδώ είναι αυτή LinkedIn.

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση