6 Στρατηγικές πρόσληψης εργαζομένων για ποιοτική πρόσληψη

4
6 Στρατηγικές πρόσληψης εργαζομένων για ποιοτική πρόσληψη
ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Η πρόσληψη ενός υπαλλήλου μπορεί να μοιάζει με εφιάλτη. Τι γίνεται αν δεν επιλέξετε τον τέλειο υποψήφιο; Τι γίνεται αν αποδίδουν καλά κατά τη διαδικασία πρόσληψης αλλά δεν λειτουργούν ως περιουσιακό στοιχείο για την εταιρεία; Υπάρχουν πολλές τέτοιες ερωτήσεις που συνεχίζουν να στοιχειώνουν τον υπεύθυνο πρόσληψης κατά την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου.

Για να ξεφύγουν από αυτήν την ταλαιπωρία, οι εργοδότες δημιουργούν μια στρατηγική πρόσληψης εργαζομένων. Αυτό είναι ένα δομημένο σχέδιο δράσης για την προσέλκυση υποψηφίων και τον εντοπισμό των δυνατοτήτων τους. Στη συνέχεια επιλέγονται οι καλύτεροι για να εργαστούν για την εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο κάθε εταιρεία έχει τις δικές της στρατηγικές προσλήψεων.

Αν όμως αναζητάτε σχέδια για την αναβάθμιση των στρατηγικών σας, μπορείτε να ανατρέξετε aurion ή εφαρμόστε αυτά τα λίγα πράγματα στη διαδικασία πρόσληψής σας.

1. Επικεντρωθείτε στο branding

Το 72% των ηγετών προσλήψεων σε όλο τον κόσμο συμφώνησε ότι η επωνυμία εργοδότη έχει σημαντικό αντίκτυπο στις προσλήψεις. Η επωνυμία εργοδότη σας κάνει να ξεχωρίζετε μόνο από τις άλλες εταιρείες.

Αυτό ενδιαφέρει τους υποψηφίους να εργαστούν για την επωνυμία σας. Οι αξίες, η αποστολή και το όραμα της επωνυμίας σας πρέπει να αντικατοπτρίζονται. Ερευνα λέει ότι το 79% των υποψηφίων θα περάσουν από την αποστολή της εταιρείας σας πριν υποβάλουν την αίτησή τους.

Σκεφτείτε γιατί κάποιος θα ήθελε να εργαστεί για εσάς ή τι θα έλεγε κάποιος για εσάς εκτός της εταιρείας σας. Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επωνυμία σας. Και μόλις αναπτυχθεί η επωνυμία, θα αρχίσετε να λαμβάνετε αυτόματα αιτήσεις από ταλαντούχους υποψηφίους.

2. Δημιουργήστε θέσεις εργασίας

Το 49% των επαγγελματιών ακολουθούν εταιρείες στα social media για να γνωρίζουν τις κενές θέσεις εργασίας. Έτσι, κάθε φορά που δημοσιεύετε, πρέπει να φροντίζετε τις πλατφόρμες στις οποίες εστιάζεται το κοινό-στόχο σας και οι πιθανοί υποψήφιοι. Οι θέσεις εργασίας σας πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον τύπο της επιχείρησής σας.

Έτσι, εάν η εταιρεία σας σχετίζεται με τις τέχνες, η θέση εργασίας πρέπει να είναι δημιουργική. Εάν μιλάμε για αυστηρές επιχειρήσεις, διατηρήστε τη θέση εργασίας εντελώς απλή, προκειμένου να κερδίσετε πιο συγκεντρωμένους υποψηφίους.

3. Προσλήψεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δεδομένου ότι οι millennials επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορείτε να αφήσετε αυτήν την πλατφόρμα για να δημιουργήσετε το brand σας. Επίσης, τα ίδια μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε κατάλληλους υποψηφίους για την εταιρεία σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσετε πιθανά ταλέντα, αγγελίες εργασίας και αλληλεπιδράσεις με ενδιαφερόμενους υποψηφίους. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται πλέον σε μεγάλο βαθμό από μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Uber κ.λπ. Το μόνο πράγμα που πρέπει να διασφαλιστεί εδώ είναι ότι οι χειρισμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζουν τις αξίες της επωνυμίας σας.

4. Προσλήψεις κολεγίου

Αν στρατολογήσετε τους φρέσκους από τα κολέγια, θα σας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε τα καλύτερα επερχόμενα ταλέντα στον κλάδο σας. Θα μπορείτε επίσης να διατηρείτε διάφορους ασκούμενους και να διατηρείτε συνδέσεις με το κολέγιο.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα εδώ είναι ότι οι υποψήφιοι είναι από κολέγια, είναι εξαιρετικά ενθουσιώδεις και είναι στη βιομηχανία για να μάθουν. Πρέπει λοιπόν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε διάφορες εκθέσεις σταδιοδρομίας ή να εμφανιστούν πίνακες εργασίας στην πανεπιστημιούπολη για να προσλάβετε αυτούς τους υποψηφίους.

5. Ψάξτε για παθητικούς υποψηφίους

Παθητικοί υποψήφιοι είναι αυτοί που ασχολούνται ήδη με κάποιες από τις άλλες θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι δεν αναζητούν ενεργά κάποια άλλη δουλειά. Αλλά αυτοί οι υποψήφιοι είναι οι πιο κατάλληλοι και οι πιο κατάλληλοι για τη δουλειά που αναζητάτε.

Όταν ως επωνυμία, προσεγγίζετε τους υποψηφίους. τραβάει την προσοχή τους και τους κάνει να τείνουν περισσότερο προς εσάς. τους κάνει να νιώθουν ότι εκτιμάς το ταλέντο τους και πάντα θα τους νοιάζεσαι. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε τους παθητικούς υποψηφίους και να κάνετε τους κατάλληλους να λειτουργήσουν για εσάς.

6. Ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις

Όταν παίρνετε συνέντευξη από έναν υποψήφιο, σας κάνουν επίσης κάποια εντύπωση. Ως εκ τούτου, οι συνεντεύξεις είναι πάντα μια αμφίδρομη διαδικασία. Ακόμα κι αν συναντάτε ένα άτομο μέσω βιντεοδιάσκεψης ή αυτοπροσώπως, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να κάνετε το άτομο άνετα.

Επίσης, μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε την κουλτούρα της εταιρείας σας στο διαδικασία συνέντευξης. Με αυτόν τον τρόπο, ο υποψήφιος μαθαίνει για την εταιρεία σας και είναι πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί σας.

σε σένα…

Αυτές οι 6 στρατηγικές λειτουργούν καλύτερα εάν θέλετε να προσλάβετε ειδικευμένους υπαλλήλους για την εταιρεία σας. Εκτός από αυτό, μπορείτε πάντα να εκπαιδεύσετε ένα άτομο ώστε να ταιριάζει στην κουλτούρα της εταιρείας σας. Ενώ οι φρέσκοι είναι ενθουσιώδεις, οι έμπειροι είναι επαγγελματίες. Επομένως, επιλέξτε τις στρατηγικές, ανάλογα με τις ανάγκες σας, και στη συνέχεια επεξεργαστείτε τις.

Ähnliche Beiträge

Αφήστε μια απάντηση